Politika privatnosti

Ažurirano: 08/11/2018.

1. Koji podaci korisnika su obavezni i kada

BikeGremlin sajt traži registrovanje korisnika sa korisničkim imenom, e-mailom i lozinkom, samo ukoliko se želi postavljanje komentara na sajtu.

Ostali podaci, kao što su: ime i prezime, web sajt, Google+ nalog, Twitter korisničko ime, URL Facebook profila, biografski podaci i slika nisu neophodni (nisu obavezni).

2. Kako se (za šta) podaci korisnika koriste

Podaci korisnika koriste se isključivo za moderaciju komentara i sadržaja koji korisnici dodaju na sajt. Dakle: za prava pristupa.

Od “običnih korisnika” koji postavljaju komentare i pitanja, preko “autora” koji dodaju članke na sajt, do “administratora” koji brinu da sve radi kako treba. U slučaju postavljanja neprimerenog sadržaja, korisnički nalog može biti blokiran (opširnije o pravilima ponašanja piše na ovom linku: Postavljanje pitanja i komentara).

Korisnički podaci se ne koriste ni za šta drugo. Ne daju se ni jednoj drugoj kompaniji, ili osobi. Lozinke korisničkih naloga su nevidljive i za administratore sajta, oni ih ne mogu ni promeniti, jedino je moguća promena prava pristupa i postovanja sadržaja.

3. Zaštita podataka

Korisnički podaci koji se vide (samo) prilikom pisanja komentara, ili članaka, su korisničko ime i web sajt (ukoliko je unešen taj podatak). E-mail i lozinka ostaju privatni, skriveni, čuvaju se od izmena, ili kopiranja.

Sajt koristi SSL/TLS enkripciju (HTTPS protokol). Zbog toga se korisničke lozinke NE mogu presresti i videti na putu od korisničkog računara do servera sajta. Preporuka je, ipak, da se koristi posebna lozinka za bikegrelmin sajt, neka koja se ne koristi na ostalim nalozima (za banku, e-mail i slično).

4. Google reklame

Google koristi “kolačiće” kako bi postavljao reklame na osnovu interesovanja korisnika na ovom, ili/i drugim sajtovima. Ovo omogućava da u donjem desnom uglu, ispod natpisa “Google izbor sadržaja” bude postavljen spisak stranica sa ovog sajta, kao i drugih sajtova, uz reklame, tako da odgovaraju interesovanju svakog pojedinačnog posetioca. Opcija praćenja preko kolačića za ovaj sajt (i ostale) može se isključiti posetom ovog linka: Ad Settings.