Korisni linkovi

Ovo je spisak adresa i sajtova koje nalazim korisnim, informativnim… i zabavnim. 🙂

http://www.2bike.rs/  – Najbolji domaći portal posvećen biciklima i biciklizmu. Berza polovnih delova sa naprednom pretragom, kao i odličan forum sa puno korisnih saveta, podeljenih iskustava i dosta dobrom atmosferom. 

http://www.bikeforums.net/ – SAD forum o biciklima, biciklizmu, mehanici. Nekoliko vrhunskih stručnjaka spremnih da dele iskustva. Ko zna dobro engleski, sadrži puno informacija o praktično svakoj temi, uz dosta korisničkih iskustava iz prve ruke. Šeldon Braun (R.I.P.) je bio član svojevremeno.

http://www.ravingbikefiend.com/ – Blog veoma iskusnog mehaničara i izuzetnog čoveka. Posebno je interesantan deo bloga o zimskom bicikliranju, pravljenju guma s ekserima za led i zimskom održavanju bicikla.

http://www.sheldonbrown.com/ – Sajt pokojne legende Šeldona Brauna. Još uvek se održava. Trebalo bi ga zaštititi kao blago civilizacije. Puno znanja, iskustva, informacija na jednom mestu. Ako postoji biblija mehanike bicikla, onda je to ovo.

http://www.gear-calculator.com/ – Kalkulator stepena prenosa bicikla – veoma koristan alat.

http://www.wheelpro.co.uk/spokecalc/ – Kalkulator dužine žbica – po knjizi Professional Guide to Wheel Building, Rogera Mussona.

Podeli ovaj članak sa prijateljima...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestShare on Tumblr

2 Replies to “Korisni linkovi”

  1. Postavi se (povlačenjem miša, jednostavno) raspored zupčanika kakav je na biciklu. Ili kakav se planira nabaviti.

   Onda se vidi koji su prenosni odnosi time postignuti (kao i brzina pri nekom srednje-brzom broju obrtaja pedala).

   Ovo zavisi od broja zuba na prednjim, zadnjim zupčanicima, kao i od obima točka. To se sve može izabrati u programu na tom sajtu.

   Objašnjenje stepena prenosa i prenosnog odnosa dato je ovde:

   http://www.bikegremlin.com/2015/06/28/stepen-prenosa-bicikla-brzine/

Ostavite odgovor